Aardappelfrieten uit oven

Ingrediënten:

  • vastkokende aardappelen (Frieslanders of Maritiema)
  • patat-, friet- of kipkruiden
  • scheutje olie

Schil de aardappelen en snijd deze in dikke frieten van ongeveer 1 cm breed, lengte maakt niet uit. Spoel de gesneden en gewassen frieten in koud water en dep deze droog met keukenrol. Doe de frieten in een kom. Meng de frieten met een klein scheutje olie en kruid deze naar smaak. Laat bij voorkeur even intrekken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier (niet noodzakelijk, maar wel handiger na die tijd met schoonmaken). Leg de frieten naast elkaar op een bakplaat, zodat ze allemaal lekker krokant en gaar worden. Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven op 180 °C en bak de friet in een klein half uurtje gaar en krokant.

Heeft u geen bakplaat of een kleine oven? Doe de frieten dan in een lage ovenschaal en schep dit regelmatig om. De baktijd is dan iets langer.

Eet smakelijk!