Aardappelschotel met kipfilet uit de oven

Ingrediënten: 2-3 personen;

- 500 gram aardappelen
- 1 bekertje creme fraiche
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram magere spekblokjes
- 200 gram kipfilet
- 3 lente-uitjes
- 100 gram champignons
- zout en versgemalen peper
- bieslook, 3 eetlepels geraspte kaas
- geraspte nootmuskaat.

Oven voorverwarmen tot 200 graden.

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen met wat zout gaar. Bak ondertussen de spekblokjes in wat olie goudbruin.
Voeg de in stukjes gesneden kipfilet toe en bak dit al omscheppend bruin. Voeg de kleingesneden lente-uitjes en de in plakjes gesneden champignons toe. Bak dit alles nog enkele minuten en breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Giet ondertussen de aardappelen af en pureer ze met de crème fraiche tot een luchtige puree.

Meng de kip en de groenten door de aardappelpuree en schep dit in een ovenvaste schaal. Strooi er de geraspte kaas over. Bak de ovenschoten in 25 minuten in de oven af.
Deze ovenschotel is lekker met een rauwkostsalade.