Advocaattaart Ø 24 cm

Ingrediënten:

- 1 pakje roomboter (250 gram) op kamertemperatuur
- 300 gram witte basterdsuiker
- 6 blaadjes gelatine
- 3 dl betuwse kakelroom/advocaat
- 250 ml slagroom (geen suiker toevoegen)
- 3 eieren
- 1½ pak lange vingers
- decoratie, bijvoorbeeld geraspte chocolade of mokkaboontjes.

Bereidingswijze:

Gelatine weken in koud water. Klop de boter en de basterdsuiker tot een egale massa. Voeg één voor één de eieren toe, goed mixen. Voeg dan de Betuwse kakelroom of advocaat toe. Water koken, gelatine uitknijpen en de uitgeknepen blaadjes  met zes eetlepels heet water goed roeren tot het opgelost is. Het gelatinemengsel door de boter/basterdsuiker /eieren en advocaat kloppen. Zet dit mengsel even in de koelkast. Klop dan de slagroom zonder suiker stijf. Bekleed de bodem van het bakblik met bakpapier.  Leg de lange vingers op de bodem van het bakblik met de suikerkant naar beneden .  Doe hierop de helft van het gele mengsel. Doe hier op de slagroom. Doe in de slagroom weer lange lange vingers en als laatste de rest van het gele mengsel. Laat de taart in de koelkast opstijven. Garneer de taart met toefjes slagroom en wat chocola.

Tip: Maak deze taart 1-2 dagen voor servering. Succes verzekerd!