Heerlijke appelcrunch!

Onderstaand recept is voor rechthoekig bakblik van 25 x40. Voor ronde of vierkante vorm halve hoeveelheid gebruiken.

  • 500 gram bakmeel
  • 400 gram bruine suiker
  • 180 gram havermout
  • 2 eieren
  • 230 gram gesmolten boter
  • 500 gram geschilde appels in stukjes
  • 75 gram rozijnen
  • beetje witte suiker en kaneel

 

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het bakmeel, bruine suiker, havermout, eieren en de gesmolten boter met mixer of garde. Deeg moet kruimelig blijven. Mocht het deeg niet kruimelig zijn, voeg dan wat bakmeel of bloem toe. Verdeel tweederde van het deeg over de bodem. Meng de appelstukjes met de rozijnen, bestrooi met suiker en kaneel naar smaak. Verdeel dit appelmengsel op het deeg. Strooi het laatste kruimeldeeg over de appels en bak het af in ongeveer 60 minuten.