Bosbessenmuffins

Ingrediënten ( ± 9 stuks):

  • 200 gram bloem
  •  ½ tl. zout
  • 2 tl. bakpoeder
  • 125 gram fijne kristalsuiker
  • ½ tl. kaneel
  • 75 ml. melk
  • 75 ml. zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-essence (of zakje vanillesuiker)
  • 150 gram bosbessen (of blauwe bessen)
  • evt. 1 el (riet)suiker

    Meng de bloem, het zout, bakpoeder, suiker en kaneel in een kom. Meng in een andere kom de melk, zonnebloemolie, het ei en de vanille-essence. Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel, roer kort.
    Voeg de bosbessen toe, meng dit door elkaar (zo kort mogelijk). Verdeel het beslag in een muffinblik over 9 ingevette holletjes. Strooi over de muffin nog wat (riet)suiker. Bak de muffins in 25 min. op 200 °C.