Chocolade-frambozentaart

Ingrediënten voor het biscuit:

- 6 eieren
- 180 gram suiker
- ¼ tl zout
- 150 gram bloem
- 30 gram cacaopoeder

Ingrediënten voor de vulling en topping:

- ½ l slagroom
- 60 gram suiker
- 150 gram botercrème (dat is een half pakje dr. oetker botercrème)
- 250 gram frambozenjam
- 125 gram frambozen
- 250 gram rood fruit naar keuze

Verder nog nodig;  boter om in te vetten en poedersuiker om te bestuiven

Bereiding biscuitdeeg:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante (spring)vorm van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de eieren, de suiker en het zout in een hittebestendige kom en klop deze au-bain marie(de kom in heet water zetten) op tot een temperatuur van ongeveer 37 °C. Als je met je vingers voelt en het voelt niet meer koud aan, dan is het mengsel goed. Haal de kom uit het water en klop dit mengsel verder met een mixer vijf minuten op de hoogste stand tot een vanillekleurig beslag. Zeef de bloem en de cacao boven de eimassa en spatel dit erdoorheen. Doe het beslag in de vorm en bak het biscuit 25 tot 30 minuten. Haal het biscuit uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Bereiding vulling:

Klop de slagroom met de suiker. Snijd het biscuit twee keer horizontaal door, zodat er 3 plakken ontstaan. Voeg 75 gram frambozenjam aan de botercrème en verdeel dit over de onderste laag. Leg hierop een tweede biscuitplak. Verdeel daar een laagje frambozenjam op, gevolgd door een laag slagroom. Verdeel de frambozen over de slagroom (houd er een paar apart voor de garnering)  en leg de derde biscuitplak hierop. Bestrijk de bovenkant van de taart met een dun laagje slagroom. Snijd met een scherp mes de zijkanten van de taart recht bij, zodat de taart er strak uitziet.

Spuit op de taart rozetten van slagroom en verdeel het rode fruit in het midden. Bestuif de taart met poedersuiker.