Gehakt, aardappelen en paprika uit oven

Ingrediënten(2-3 personen);

- 2 rode paprika's
- 300 gram gehakt
- 1 ei
- gehaktkruiden
- paneermeel of havermout
- 600 g aardappelpartjes
- 1 krop sla
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn

1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprika in repen. Kneed het gehakt en maak hiervan kleine balletjes. Gebruik hiervoor gehaktkruiden, 1 ei met wat paneermeel of havermout. Verdeel de gehaktballetjes, paprika en aardappelpartjes in de schaal. Zet in het midden van de oven ca. 30 min. tot het gehakt en de aardappelpartjes gaar zijn. Controleer dit door 1 gehaktballetje uit de oven te nemen en door te snijden. Schep af en toe om.
2. Pluk en was de sla. Meng de olie goed met de balsamicoazijn en schep de dressing om met de sla. Serveer de sla bij de gehaktballetjes en aardappel uit de oven.

Tip: Voor een uitgebreide salade kun je uitgebakken spekjes of knoflookcroutons door de sla mengen.