Hete bliksem

Ingrediënten:
- 1.5 kg aardappels, geschild
- 500 gram zoete appels, geschild en van klokhuis ontdaan
- 500 gram zure appels, geschild en klokhuis ontdaan
- pot witte bonen 680 g
- rookworst
- stukje doorregen spek
- 2 saucijzen
- peper en zout

Breng het spek in een klein laagje water aan de kook en kook dit ongeveer een half uur. Snijd de geschilde en gewassen aardappels in gelijke stukken en voeg dit tezamen met de rookworst en de saucijzen toe aan het spek. Leg hierbij het spek, de worst en de saucijzen bovenop de aardappelen. Doe halverwege de kooktijd van de aardappels de appels in de pan erbij. Haal, zodra de aardappels gaar zijn, het spek, de worst en saucijzen uit de pan en stamp het tot een grove puree. Verwarm de witte bonen in een pannetje, giet deze af en spatel deze door de puree. Breng eventueel op smaak met peper en zout.