Kruimelappeltaart

Ingrediënten voor de vulling:  - 1 kg appels (bijv. goudrenet of elstar) - 300 ml appelsap - 50 gram suiker - 30 gram custardpoeder

Ingrediënten voor het kruimeldeeg: - 600 gram bloem - 300 gram rietsuiker - 1 zakje bakpoeder/ snufje zout - 300 gram boter - 3 eieren

Bakplaat van ± 25 x 40 cm

Bereidingswijze: Schil de appels, snijd deze in kleine stukjes. Doe de appelsap, appelstukjes en suiker in een pan en breng deze al roerend net aan de kook. Los de custardpoeder op in enkele eetlepels water en bind hiermee het appelmengsel. Laat afkoelen.

Doe de bloem, rietsuiker, boter, zout, bakpoeder en eieren in een mengkom. Maak hiervan kruimeldeeg met kneedhaken van de mixer en dan kort met de handen. Leg ruim de helft van het deeg als bodem in de vorm. Druk het deeg aan de rand ca. 3 cm omhoog. Doe de appelvulling op de bodem. Vorm kruimels uit de rest van het deeg en strooi ze gelijkmatig over het appelmengsel. Bak de taart ca. 1 uur in een voorverwarmde oven van 175 °C. Bestrooi de taart na het afkoelen met poedersuiker.