Kwarkbrood

Ingrediënten

  • 100 g rozijnen
  • 500 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 eieren
  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g volle kwark
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½  tl zout

Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje.

Bereidingswijze

Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze zo een kwartier weken. Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van uw mixer. Laat het deeg een kwartier rusten. Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik. Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan. Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk. Bak het brood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Lekker met (zelfgemaakte) jam en roomboter.