Lentebrood

Ingrediƫnten:

- 200 gram geraspte kaas
- 8 plakjes croissantdeeg
- 4 eieren
- 6 zongedroogde tomaatjes
- peper en zout
- teentje knoflook

Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de zongedroogde tomaatjes en de knoflook in kleine stukjes. Klop vier eieren in een kom los en voeg naar smaak een snufje peper en zout toe. Verwarm een scheutje olie of boter in een koekenpan en doe het eimengsel in de koekenpan, laat 1 theelepel van het eimengsel in de kom zitten. Bak het mengsel circa drie minuten en blijf met de spatel roeren, zodat u een roerei krijgt. voeg de stukjes tomaat en knoflook toe en bak het roerei nog een minuut door, totdat het roerei droog is. Zet vervolgens het vuur uit. Leg de plakjes croissantdeeg in de vorm van een ster op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het deeg wat uit. Zorg dat de plakjes elkaar in het midden overlappen, zodat er geen gaten in de bodem van het brood zitten. Leg het roerei in de vorm van een cirkel op het croissantdeeg. Laat een kuiltje in het midden vrij. Verdeel vervolgens 150 gram geraspte kaas over het roerei. Vouw de puntjes deeg naar binnen en druk ze goed vast in het kuiltje. Smeer met behulp van een kwast het overgebleven eimengsel over het deeg. Strooi vervolgens de overgebleven kaas over het brood. Bak het in 25 minuten bruin.