Lentestoofpot

Ingrediƫnten:

-500 gram kipfilet
- scheut olijfolie
- 1 dl ketjap manis (of woksaus)
-zout en peper
-400 gram prei
- 400 g winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 4 dl water
- 1 tablet voor kippenbouillon
- 1 el aardappelzetmeel
- evt. 1 tl sambal

Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi met zout en peper. Meng de olijfolie en de ketjap manis door de kipfilet. Laat dit 2 uur intrekken. Was de groente en snijd deze klein. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de kipfilet bruin. Voeg de groente hieraan toe en roerbak dit kort. Voeg dan het water en het bouillonblokje erbij en laat dit geheel 20 minuten zachtjes stoven. Maak het aardappelzetmeel iets aan met koud water en doe dit bij het vlees/groentemengsel tot de gewenste dikte. Breng het geheel op smaak met nog wat ketjap, zout en peper en doe er eventueel sambal bij. Serveer deze lentestoofpot met aardappelen, mihoen of witte rijst.