Oranjetompouce

INGREDIËNTEN VOOR 10 TOMPOUCEN:

Voor de room:  - 1 vanillestokje
- 250 ml volle melk
- 2 eierdooiers
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 20 gram maizena
- 40 gram gesmolten roomboter
- 4 gelatineblaadjes

of een zakje kant en klare banketbakkersroom

                                            - 500 ml slagroom en 5 el suiker

-10 plakken bladerdeeg

Glazuur: - 200 gram poedersuiker
- vanille-extract
-oranje kleurstof (rood en geel mengen)

of een zakje kant en klare glazuur

Snijd voor de room het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Breng dit met de 200 ml melk aan de kook in een pannetje. Meng de overgebleven melk, de eierdooiers en de suiker in een kom en roer met een garde. Roer de maizena erdoor tot het glad is.  Haal de pan van het vuur. Giet de helft van de melk al roerend door het maizenamengsel. Zet de pan weer op laag vuur en giet het maizenmengsel terug in de pan met de overige melk en breng dit weer aan de kook. Goed roeren totdat het indikt, blijf roeren om klonten te voorkomen. Is de room ingedikt, laat deze afkoelen tot plusminus 50 graden. Roer de gesmolten boter er door en dek het af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Gebruik 1/5 van de slagroom voor de decoratie. Meng de overige slagroom met de gele room.

Verwarm de oven voor op 210 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier en snijd de plakjes bladerdeeg  in de lengte doormidden. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak het bladerdeeg in 15 tot 20 minuten goudbruin. Daarna afkoelen.

Voor het glazuur roer je de poedersuiker met één tl vanille-extract en wat water tot een stevig, smeerbaar mengsel. Voeg evt kleurstof toe voor de gewenste kleur.

Besmeer de helft van de bladerdeegplakken met glazuur.

Doe de room in een spuitzak met een brede, gekartelde spuitmond. Spuit de room op de onderste, niet geglazuurde bladerdeegplakken. Leg de plakken bladerdeeg met glazuur hier bovenop.

Garneer de overgebleven slagroom op de bovenkant van de tompouce.

EET SMAKELIJK