Sneeuwster

Ingrediënten voor het biscuit:

Kant en klare mix voor biscuitbodem ( bijv Soezie of Koopmans), hier moet je nog eieren en water aan toevoegen
of:

- 6 eieren
- 180 gram suiker
- ¼ tl zout
- 150 gram bloem

Ingrediënten voor de vulling en topping:

- 400 ml slagroom
- 50 gram suiker
- Betuwse Kakelroom
- Poedersuiker

Verder nog nodig;  springvorm en boter om in te vetten.

Bereiding biscuitdeeg:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een  springvorm van 26 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Volg bij kant en klare mix voor biscuitbodem de bereidingswijze op de verpakking.
Bij eigen receptuur doe de eieren, de suiker en het zout in een hittebestendige kom en klop deze au-bain marie(de kom in heet water zetten) op tot een temperatuur van ongeveer 37 °C. Als je met je vingers voelt en het voelt niet meer koud aan, dan is het mengsel goed. Haal de kom uit het water en klop dit mengsel verder met een mixer vijf minuten op de hoogste stand tot een vanillekleurig beslag. Zeef de bloem boven de eimassa en spatel dit erdoorheen. Doe het beslag in de vorm en bak het biscuit 25 tot 30 minuten. Haal het biscuit uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Bereiding vulling:

Klop de slagroom met de suiker. Snijd het biscuit twee keer horizontaal door, zodat er 3 plakken ontstaan. Bestrijk de onderste biscuitlaag met kakelroom en spuit daarop de helft van de slagroom. Leg de tweede plak biscuit erop, bestrijk deze ook met kakelroom en spuit de rest van de slagroom hierop. Doe nu de bovenste laag biscuit erop en bestuif dit ruim met de poedersuiker. Snijd met een kartelmes een ster bovenop het deeg.