Tiramisu

Tiramisu

Voor ovenschaal van ± 2.25 ltr of 20 x 15 x 5 cm, ± 6 personen

Ingrediënten:

    • 250 ml slagroom
    • 60 gram witte basterdsuiker
    • 4 eierdooiers
    • 500 gram Mascarpone
    • 250      gram lange vingers
    • 3 kopjes hele sterke koffie/espresso
    • likeur: Amaretto
    • cacaopoeder

Bereiding: 

Slagroom met 1 eetlepel suiker stijf kloppen.
In andere schaal: eierdooiers met de rest van de suiker in 5 minuten tot een romig mengsel kloppen. Dan de mascarpone erdoor mengen op laagste stand van de mixer.

De slagroom en het mascarponemengsel door elkaar roeren met een garde.

Doe de koffie in een schaal of brede lage kan met een flinke scheut Amaretto. Haal hier de lange vingers doorheen en leg deze in de schaal tot de bodem vol is. Doe dan eerst een laagje crèmeroom, dan weer een laag (in koffie gedoopte) lange vingers en zo verder tot de schaal vol is. Eindig met de crèmeroom!

Minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Daarna de cacaopoeder in een theezeefje doen en erover strooien naar gewenste hoeveelheid/dikte.

Veel succes en eet smakelijk!