Wintertulband, heerlijke cake verrijkt met vruchten en noten

          

Ingrediënten:

- 3 el rozijnen
          - 2 el rum ( of rum-aroma van dr. oetker)
- 250 gram zachte boter
-
250 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
-
4 grote eieren (samen 250 gram)
-
250 gram bloem
-
snufje zout
- evt.
½  tl citroenrasp
-
2-3 el dadels
2-3 el gedroogde abrikozen
-
75 gram walnoten (grof gehakt)


Bereidingswijze: week de rozijnen 30 min in de rum(aroma). Mix/klop de boter met de suiker tot een mengsel. Klop de eieren er één voor één doorheen. Voeg de bloem en de zout eraan toe. Spatel als laatste de vruchten en de noten erdoor. Schep het cakemengsel in een ingevette (tulband)vorm van 1½-2 liter. Bak de cake in het midden van een voorverwarmde over op 175 º C in 60-70 min. lichtbruin en gaar. Zet de oven na 15 min op 160 º C.
Gebruik bij het bakken ook uw eigen fantasie of uw eigen smaak. Houdt u niet van dadels, laat deze er dan gewoon uit. Of gebruik i.p.v walnoten gehakte hazelnoten.