Worteltjestaart

Ingrediënten:

  • 185 ml zonnebloemolie
  • 280 gram bruine basterdsuiker
  • ½ tl zout
  • 1 rasp van sinaasappel
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 5 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 300 gram schoongemaakte en geraspte wortel
  • 100 gram blanke rozijnen
  • 100 gram gehakte walnoten
  • Voor de garnering:
  • 300 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • evt. oranje en groene fondant of marsepein

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde vorm in van 24 cm Ø en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de zonnebloemolie, suiker, het zout en de sinaasappelrasp in een kom en klop dit ongeveer 3 min. Doe de eieren er 1 voor 1 bij. Stop met mixen als alles goed gemengd is.

Meng  de bloem, het bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden en roer dit door elkaar. Spatel deze droge ingrediënten door het oliemengsel. Spatel dan de geraspte wortel door het beslag. Voeg als laatste de rozijnen en de gehakte walnoten door het beslag. Doe dit in de bakvorm en bak de cake gaar in 55 tot 60 minuten.

Klop de roomkaas met het poedersuiker luchtig op en strijk dit glazuur over de afgekoelde taart. Maak van de fondant een leuke decoratie en garneer dit op de taart.