Zuurkool met ananas, rozijnen, puree en gegratineerde kaas

Ingrediënten ( ± 4 personen)

  • 500 gram zuurkool
  • 1 kilo aardappelen
  • ananas uit blik in stukjes
  • 100 gram rozijnen of krenten
  • 500 gram (runder)gehakt
  • 2 gesnipperde uien
  • 250 gram geraspte kaas
  • ketjap manis

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen en laat de zuurkool uitlekken. Kook de aardappelen met de zuurkool in een half uur gaar. Braad het gehakt rul aan. Laat de ananas uitlekken. Wanneer het gehakt bruin is, maak ruimte in het midden. Fruit hier de gesnipperde uien met een scheut ketjap manis. Voeg de ananas en de rozijnen toe, dit alles roeren en het geheel verwarmen. Stamp de aardappels en de zuurkool. Doe om en om een laag zuurkoolstamp, gehaktmengsel in een ovenschotel. Als laatste een laagje zuurkoolstamp. Strooi hierover de geraspte kaas en laat dit in de oven op ± 230 °C in 10 minuten mooi bruin gratineren.

EET SMAKELIJK!