Portfolio Category: EIEREN

Pepernotenslof

Ingrediënten: Voor het deeg: 125 gram bloem 1 tl bakpoeder 90 gram boter 50 gram (witte basterd) suiker 40 gram bruine basterdsuiker 1 eetlepel speculaaskruiden 1 eidooier ½ citroen of tl citroenrasp snufje zout Deegvulling: - 150 gram amandelspijs -  ½ ei - 7 pepernoten Voor de topping: 60 ml water 25 gram banketbakkersroompoeder 200…
Lees meer

Bananencake/brood

  Ingrediënten: - 3 eieren - 3 (rijpe) bananen - 150 gram boekweitmeel of speltmeel - 2 eetlepels kaneel - 1 zakje van 15 gram bakpoeder - 200 gram noten (bijv. walnoten, pinda’s, cranberries, amandelen, kokosrasp, rozijnen) - 100 gram dadels - 100 gram gedroogde abrikozen ( ± 6 stuks) - evt. 1 tl perenroodsuiker…
Lees meer

Chocolademousse

Ingrediënten 5-6 personen: 200 gram pure chocolade 1 el likeur, bijv. tia maria of grand marnier 250 ml slagroom 100 gr kristalsuiker 3 eiwitten Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie of in de magnetron met 1 eetlepel likeur naar keuze. Laat iets afkoelen. Klop de slagroom met de suiker tot deze…
Lees meer

Heerlijke appelcrunch!

Onderstaand recept is voor rechthoekig bakblik van 25 x40. Voor ronde of vierkante vorm halve hoeveelheid gebruiken. 500 gram bakmeel 400 gram bruine suiker 180 gram havermout 2 eieren 230 gram gesmolten boter 500 gram geschilde appels in stukjes 75 gram rozijnen beetje witte suiker en kaneel   Verwarm de oven voor op 150 graden.…
Lees meer