Portfolio Category: EIEREN

Omelet in een mok

Ingrediënten: - 2 eieren losgeklopt - 2 eetlepels geraspte kaas - 2 eetlepels blokjes ham - 1 eetlepel groene paprika - zout, kruiden en peper naar smaak Vet een mok of kommetje in met wat boter of bakspray. Zet het onafgedekt 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Roer het even door en…
Lees meer

Bitterkoekjescake

 Ingrediënten: - 250 gr Cakemeel - 200 gr roomboter of margarine - 200 gr suiker - 3 eieren - 50 ml melk - 10 bitterkoekjes - rum-aroma of rum Verwarm de oven voor op 130 graden. Giet de rum over de bitterkoekjes. Vet een cakevorm in of bekleed deze met bakpapier. Mix de boter met…
Lees meer

Advocaattaart ø 28 cm

Ingrediënten: - 1 ½ pakje roomboter - 375 gram witte basterdsuiker - 9 blaadjes gelatine - 450 ml Betuwse kakelroom/advocaat - 500 ml slagroom (zonder suiker) - 4 ½ eieren - 2 pakken lange vingers - ter decoratie koffieboontjes of geraspte chocola Bereidingswijze: Gelatine weken in koud water. Klop de boter en de basterdsuiker tot…
Lees meer

Advocaattaart Ø 24 cm

Ingrediënten: - 1 pakje roomboter (250 gram) op kamertemperatuur - 300 gram witte basterdsuiker - 6 blaadjes gelatine - 3 dl betuwse kakelroom/advocaat - 250 ml slagroom (geen suiker toevoegen) - 3 eieren - 1½ pak lange vingers - decoratie, bijvoorbeeld geraspte chocolade of mokkaboontjes. Bereidingswijze: Gelatine weken in koud water. Klop de boter en…
Lees meer