Portfolio Category: EIEREN

Kwarkbrood

Ingrediënten 100 g rozijnen 500 g bloem 1 zakje bakpoeder 2 eieren 125 g roomboter, op kamertemperatuur 250 g volle kwark 1 zakje vanillesuiker ½  tl zout Zelfgebakken kwarkbrood met boter en zelfgemaakte jam. Dat is een heerlijk ontbijtje. Bereidingswijze Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze…
Lees meer

Zachtgele vla

Ingrediënten: - 1 liter melk - 60 g suiker - 40 g maïzena - half vanillestokje - 3 eidooiers -  snuf zout Splijt het vanillestokje en schrap de zaadjes eruit met de scherpe punt van een mes. Giet 900 ml melk in een pan met een dikke bodem. Verwarm langzaam op laag vuur, laat het uitgeschraapte vanillestokje…
Lees meer

Eiersalade

Ingrediënten: – 4 hardgekookte eieren – 1 augurk – half uitje – ± 4 el mayonaise (yogonaise oid) – kerrie, peper, zout en paprikapoeder naar smaak Snij augurk fijn (eventueel met staafmixer). Snij of hak het ei grover. Voeg mayonaise en kruiden toe en meng het door elkaar en uw salade is klaar!
Lees meer

Mix voor soezen

INGREDIËNTEN: - 200 ml water - 100 gram boter - 100 gram gezeefde bloem - 4 eieren Doe het water en de boter in een steelpan. Zet vuur zachtjes, zodat de boter smelt. Voeg de bloem toe aan het water-boter mengsel. Goed roeren totdat het één grote klont is. Even gaar laten worden. Eieren er…
Lees meer