Portfolio Category: KAKELROOM

Advocaattaart Ø 24 cm

Ingrediënten: - 1 pakje roomboter (250 gram) op kamertemperatuur - 300 gram witte basterdsuiker - 6 blaadjes gelatine - 3 dl betuwse kakelroom/advocaat - 250 ml slagroom (geen suiker toevoegen) - 3 eieren - 1½ pak lange vingers - decoratie, bijvoorbeeld geraspte chocolade of mokkaboontjes. Bereidingswijze: Gelatine weken in koud water. Klop de boter en…
Lees meer

Pannenkoek met betuwse kakelroom

Ingrediënten - 3 mandarijnen - 200 ml vanillevla zacht van smaak of banketbakkersroom - 250 ml geklopte slagroom - 75 ml Betuwse kakelroom - 4 pannenkoeken - poedersuiker Bereiden: Mandarijntjes pellen en in partjes verdelen. Vla(banketbakkersroom), slagroom en betuwse kakelroom door elkaar roeren. Pannenkoeken royaal besmeren met advocaatcrème. Mandarijnpartjes erover verdelen. Pannenkoeken oprollen, vaststeken met…
Lees meer

Chocoladeijs met betuwse kakelroom en kaneelroom

Ingrediënten: - 1 dl slagroom - 1 el suiker - halve tl kaneel - 1 dl betuwse kakelroom - 4 bolletjes ( chocolade) ijs - chocolaatjes om te garneren Bereidingswijze; Klop de slagroom met de suiker en kaneel (naar smaak) stijf. Schenk een laagje betuwse kakelroom in twee coupes. Schep hierop bolletjes (chocolade) ijs. Spuit…
Lees meer