Bokkenpootjestaart met advocaat en mascarpone

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klopvast
  • 500 gram mascarpone
  • 250 ml advocaat
  • 2 pakken bokkenpootjes
  • 250 gram jodekoek (of biscuits)
  • 75 gram gesmolten boter
  • Garnering evt. chocolade versiering
  • Bakvorm Ø 26 cm

Halveer de bokkenpootjes, bewaar de kruimels/gebroken pootjes.  Zet de halve bokkenpootjes tegen de rand van het bakblik. Verkruimel de jodekoeken, smelt de boter. Voeg de kruimels toe aan de gesmolten boter. Roer dit mengsel en stort de kruimels in het midden van de vorm en verdeel gelijkmatig over de bodem. Laat dit 10 min. rusten.

Klop de slagroom samen met de vanillesuiker en  de klopfix stijf. Roer de advocaat door de mascarpone. Roer hier ook wat verkruimelde/gebroken bokkenpootjes door. Doe dit mengsel in de vorm.

Garneer met verkruimelde/gebroken bokkenpootjes en eventueel chocoladeversiering. Zet de taart een nacht in de koelkast.