Aardappelen

naamloos-111

Ook voor een goede aardappel komt u naar Verbeek eieren. Wij leveren namelijk het hele
jaar kwaliteitsaardappelen:

  • de Frieslander (verkrijgbaar ca. juni t/m oktober) - een populaire, vaste aardappel;
    zeer geschikt om te koken, bakken, poffen en frituren.
  • de Maritiema (verkrijgbaar ca. augustus t/m mei) – een middelvaste, breed
    toepasbare aardappel: o.a. koken, frituren, stampen en pureren.
  • De Bildtstar (bijna jaarrond verkrijgbaar) - een vaste aardappel om te koken, bakken of te
    verwerken in salades.

U koopt uw aardappelen snel en eenvoudig in onze automaten, per vijf of tien kilo.

Over aardappelen
De aardappel, daar zit meer in dan u denkt. Vitamines, antioxidanten en mineralen bijvoorbeeld. Voedingsvezels en plantaardige eiwitten. Maar minstens zo belangrijk is wat er níet in aardappelen zit: een aardappel bevat geen vet en weinig calorieën; minder dan rijst en pasta. Ook op het gebied van milieubelasting scoort de aardappel beter dan rijst en pasta. Voedsel om van te houden dus! Kijk eens bij onze recepten voor verrassende gerechten met aardappelen.

Over uien
Uien bevatten veel verschillende voedingsstoffen. Zo bevatten ze vitamine B2, B6, B11, C en de mineralen kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Uien bevatten ook vezels, waaronder inuline. Inuline is een vorm van ‘prebiotica’: voedsel voor darmbacteriën, alle reden om vaker een ui op het menu te zetten.

U koopt de uien snel en eenvoudig in onze automaten, per tweeënhalf kilo.