Portfolio Category: KAKELROOM

Sneeuwster

Ingrediënten voor het biscuit: - 6 eieren - 180 gram suiker - ¼ tl zout - 150 gram bloem Ingrediënten voor de vulling en topping: - 400 ml slagroom - 50 gram suiker - Betuwse Kakelroom - Poedersuiker Verder nog nodig;  springvorm en boter om in te vetten. Bereiding biscuitdeeg: Verwarm de oven voor op…
Lees meer

Advocaattaart ø 28 cm

Ingrediënten: - 1 ½ pakje roomboter - 375 gram witte basterdsuiker - 9 blaadjes gelatine - 450 ml Betuwse kakelroom/advocaat - 500 ml slagroom (zonder suiker) - 4 ½ eieren - 2 pakken lange vingers - ter decoratie koffieboontjes of geraspte chocola Bereidingswijze: Gelatine weken in koud water. Klop de boter en de basterdsuiker tot…
Lees meer

Advocaattaart Ø 24 cm

Ingrediënten: - 1 pakje roomboter (250 gram) op kamertemperatuur - 300 gram witte basterdsuiker - 6 blaadjes gelatine - 3 dl betuwse kakelroom/advocaat - 250 ml slagroom (geen suiker toevoegen) - 3 eieren - 1½ pak lange vingers - decoratie, bijvoorbeeld geraspte chocolade of mokkaboontjes. Bereidingswijze: Gelatine weken in koud water. Klop de boter en…
Lees meer

Pannenkoek met betuwse kakelroom

Ingrediënten - 3 mandarijnen - 200 ml vanillevla zacht van smaak of banketbakkersroom - 250 ml geklopte slagroom - 75 ml Betuwse kakelroom - 4 pannenkoeken - poedersuiker Bereiden: Mandarijntjes pellen en in partjes verdelen. Vla(banketbakkersroom), slagroom en betuwse kakelroom door elkaar roeren. Pannenkoeken royaal besmeren met advocaatcrème. Mandarijnpartjes erover verdelen. Pannenkoeken oprollen, vaststeken met…
Lees meer