Portfolio Category: KAKELROOM

Bokkenpootjestaart met advocaat en mascarpone

Ingrediënten: 500 ml slagroom 2 zakjes vanillesuiker 2 zakjes klopvast 500 gram mascarpone 250 ml advocaat 2 pakken bokkenpootjes 250 gram jodekoek (of biscuits) 75 gram gesmolten boter Garnering evt. chocolade versiering Bakvorm Ø 26 cm Halveer de bokkenpootjes, bewaar de kruimels/gebroken pootjes.  Zet de halve bokkenpootjes tegen de rand van het bakblik. Verkruimel de…
Lees meer

Zoete paasglaasjes met advocaat

Zoete paasglaasjes met advocaat 6-8 personen Ingrediënten voor suikerstengels: 3 plakjes bladerdeeg 1 losgeklopt ei (lichtbruine basterd) suiker Ingrediënten voor de bodem/crème: Chocoladekoekjes of schuimpjes of schuddebuikjes voor op de bodem 250 gram mascarpone 80 ml kakelroom (advocaat) 5 el poedersuiker Evt suikerdecoratie(chocoladevlokken, suikerparels, stukjes fudge) Verwarm de oven voor op 220 ºC. Ontdooi de…
Lees meer

Sneeuwster

Ingrediënten voor het biscuit: Kant en klare mix voor biscuitbodem ( bijv Soezie of Koopmans), hier moet je nog eieren en water aan toevoegen of: - 6 eieren - 180 gram suiker - ¼ tl zout - 150 gram bloem Ingrediënten voor de vulling en topping: - 400 ml slagroom - 50 gram suiker -…
Lees meer

Advocaattaart ø 28 cm

Ingrediënten: - 1 ½ pakje roomboter - 375 gram witte basterdsuiker - 9 blaadjes gelatine - 450 ml Betuwse kakelroom/advocaat - 500 ml slagroom (zonder suiker) - 4 ½ eieren - 2 pakken lange vingers - ter decoratie koffieboontjes of geraspte chocola Bereidingswijze: Gelatine weken in koud water. Klop de boter en de basterdsuiker tot…
Lees meer