Portfolio Category: EIEREN

Oranjetompouce

Oranjetompouce INGREDIËNTEN VOOR 10 TOMPOUCEN: Voor de room:  - 1 vanillestokje - 250 ml volle melk - 2 eierdooiers - 50 gram fijne kristalsuiker - 20 gram maizena - 40 gram gesmolten roomboter - 4 gelatineblaadjes of een zakje kant en klare banketbakkersroom                        …
Lees meer

Ingrediënten: Voor het deeg: 125 gram bloem 1 tl bakpoeder 90 gram boter 50 gram (witte basterd) suiker 40 gram bruine basterdsuiker 1 eetlepel speculaaskruiden 1 eidooier ½ citroen of tl citroenrasp snufje zout Deegvulling: - 150 gram amandelspijs -  ½ ei - 7 pepernoten Voor de topping: 60 ml water 25 gram banketbakkersroompoeder 200…
Lees meer

  Ingrediënten: - 3 eieren - 3 (rijpe) bananen - 150 gram boekweitmeel of speltmeel - 2 eetlepels kaneel - 1 zakje van 15 gram bakpoeder - 200 gram noten (bijv. walnoten, pinda’s, cranberries, amandelen, kokosrasp, rozijnen) - 100 gram dadels - 100 gram gedroogde abrikozen ( ± 6 stuks) - evt. 1 tl perenroodsuiker…
Lees meer

Chocolademousse

Ingrediënten 5-6 personen: 200 gram pure chocolade 1 el likeur, bijv. tia maria of grand marnier 250 ml slagroom 100 gr kristalsuiker 3 eiwitten Breek de chocolade in stukken en smelt deze au bain marie of in de magnetron met 1 eetlepel likeur naar keuze. Laat iets afkoelen. Klop de slagroom met de suiker tot deze…
Lees meer