Portfolio Category: EIEREN

Appel-kruimelkoek

Ingrediënten: 200 gram boter 250 gram lichte basterdsuiker 125 gram havermout 250 gram bloem 1 tl bakpoeder snuf zout 3 appels 2 tl kaneel 50 gram amandelschaafsel bakblik  ± 18x26 cm en evt mixer Bereidingswijze: Verwarm de over voor op 175 °C. Leg op de bodem van de bakvorm een vel bakpapier. Smelt de boter…
Lees meer

Oranjetompouce

INGREDIËNTEN VOOR 10 TOMPOUCEN: Voor de room:  - 1 vanillestokje - 250 ml volle melk - 2 eierdooiers - 50 gram fijne kristalsuiker - 20 gram maizena - 40 gram gesmolten roomboter - 4 gelatineblaadjes of een zakje kant en klare banketbakkersroom                          …
Lees meer

Pepernotenslof

Ingrediënten: Voor het deeg: 125 gram bloem 1 tl bakpoeder 90 gram boter 50 gram (witte basterd) suiker 40 gram bruine basterdsuiker 1 eetlepel speculaaskruiden 1 eidooier ½ citroen of tl citroenrasp snufje zout Deegvulling: - 150 gram amandelspijs -  ½ ei - 7 pepernoten Voor de topping: 60 ml water 25 gram banketbakkersroompoeder 200…
Lees meer

Bananencake/brood

  Ingrediënten: - 3 eieren - 3 (rijpe) bananen - 150 gram boekweitmeel of speltmeel - 2 eetlepels kaneel - 1 zakje van 15 gram bakpoeder - 200 gram noten (bijv. walnoten, pinda’s, cranberries, amandelen, kokosrasp, rozijnen) - 100 gram dadels - 100 gram gedroogde abrikozen ( ± 6 stuks) - evt. 1 tl perenroodsuiker…
Lees meer