Portfolio Category: EIEREN

Bokkenpootjestaart met advocaat en mascarpone

Ingrediënten: 500 ml slagroom 2 zakjes vanillesuiker 2 zakjes klopvast 500 gram mascarpone 250 ml advocaat 2 pakken bokkenpootjes 250 gram jodekoek (of biscuits) 75 gram gesmolten boter Garnering evt. chocolade versiering Bakvorm Ø 26 cm Halveer de bokkenpootjes, bewaar de kruimels/gebroken pootjes.  Zet de halve bokkenpootjes tegen de rand van het bakblik. Verkruimel de…
Lees meer

Zoete paasglaasjes met advocaat

Zoete paasglaasjes met advocaat 6-8 personen Ingrediënten voor suikerstengels: 3 plakjes bladerdeeg 1 losgeklopt ei (lichtbruine basterd) suiker Ingrediënten voor de bodem/crème: Chocoladekoekjes of schuimpjes of schuddebuikjes voor op de bodem 250 gram mascarpone 80 ml kakelroom (advocaat) 5 el poedersuiker Evt suikerdecoratie(chocoladevlokken, suikerparels, stukjes fudge) Verwarm de oven voor op 220 ºC. Ontdooi de…
Lees meer

Appel-kruimelkoek

Ingrediënten: 200 gram boter 250 gram lichte basterdsuiker 125 gram havermout 250 gram bloem 1 tl bakpoeder snuf zout 3 appels 2 tl kaneel 50 gram amandelschaafsel bakblik  ± 18x26 cm en evt mixer Bereidingswijze: Verwarm de over voor op 175 °C. Leg op de bodem van de bakvorm een vel bakpapier. Smelt de boter…
Lees meer

Oranjetompouce

INGREDIËNTEN VOOR 10 TOMPOUCEN: Voor de room:  - 1 vanillestokje - 250 ml volle melk - 2 eierdooiers - 50 gram fijne kristalsuiker - 20 gram maizena - 40 gram gesmolten roomboter - 4 gelatineblaadjes of een zakje kant en klare banketbakkersroom                          …
Lees meer