Portfolio Category: AARDAPPELEN

Zuurkool met ananas, rozijnen, puree en gegratineerde kaas

Ingrediënten ( ± 4 personen) 500 gram zuurkool 1 kilo aardappelen ananas uit blik in stukjes 100 gram rozijnen of krenten 500 gram (runder)gehakt 2 gesnipperde uien 250 gram geraspte kaas ketjap manis Bereidingswijze: Schil de aardappelen en laat de zuurkool uitlekken. Kook de aardappelen met de zuurkool in een half uur gaar. Braad het…
Lees meer

Winterschotel

Ingrediënten (voor 4-6 personen) 250 gram magere spekreepjes ( of spekblokjes) 2 à 2.5 kg aardappels 2 winterwortels 2 grote uien 1 prei ½ bloemkool 2 paprika’s 4 tomaten 1 rookworst zout en nootmuskaat Aardappels schillen en wassen. De spekblokjes om en om bakken in wat boter. De winterwortel schillen, deze met de uien snijden…
Lees meer

Hete bliksem

Ingrediënten: - 1.5 kg aardappels, geschild - 500 gram zoete appels, geschild en van klokhuis ontdaan - 500 gram zure appels, geschild en klokhuis ontdaan - pot witte bonen 680 g - rookworst - stukje doorregen spek - 2 saucijzen - peper en zout Breng het spek in een klein laagje water aan de kook en…
Lees meer

Lentestoofpot

Ingrediënten: -500 gram kipfilet - scheut olijfolie - 1 dl ketjap manis (of woksaus) -zout en peper -400 gram prei - 400 g winterpeen - 1 rode paprika - 1 courgette - 4 dl water - 1 tablet voor kippenbouillon - 1 el aardappelzetmeel - evt. 1 tl sambal Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi…
Lees meer