Portfolio Category: EIEREN

Boerentaart met appel-pruimencompote

Ingrediënten ( ± 16 stukken): 1 kg appels 500 ml appelsap 2 zakjes vanillesuiker ± 50 gram custardpoeder (of maizena) 900 gram pruimen snuf kaneel 200 gram bruine suiker 300 gram zachte boter 500 gram bloem 200 gram rietsuiker een beetje zout 1 ei 500 gram mascarpone 500 gram magere kwark 75 gram suiker 2…
Lees meer

Chocolade aardbeien trifle

Ingrediënten 2 trifles: 4 plakken chocolade cake (recept zie hieronder) Handje aardbeien, ca 10 stuks 125 ml slagroom 3 eetlepels mascarpone 1 eetlepel suiker Chocolade om te  bestrooien. Bereiding chocoladecake:                                                                                             Ingrediënten: 2 el cacao 250 gram zelfrijzend bakmeel 175 gram boter 150 gram suiker 2 eieren 125 ml melk 100 gram grof gehakte pure chocolade Verwarm de oven op…
Lees meer

Paastaart

Ingrediënten: 4 blaadjes gelatine 150 gram pure chocolade 200 ml Grand Marnier (slijter) pak lange vingers 3 eieren 100 gram poedersuiker 250 gram mascarpone 200 ml slagroom 7 chocolade paaseitjes nodig een springvorm van Ø 22 cm en bakpapier Bereiding:   Week de gelatine in ruim koud water. Smelt de chocolade au-bain marie en laat…
Lees meer

Appelbollen

Ingrediënten (4 personen): 100 ml water 50 gram boter rasp van een halve citroen 50 gram suiker 50 gram bloem snufje zout 2 eieren Voor de vulling: 4 appels (bijvoorbeeld Elstar) 4 el kersenjam ( of een andere jamsoort) Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water, de citroenrasp, boter, suiker en…
Lees meer