Portfolio Category: EIEREN

Omelet wrap

Omelet wrap (± 4 personen) Ingrediënten: 4 eieren 1 ui 1 tomaat 4 (grote) champignons wraps evt zout, peper, teentje knoflook of kruiden scheutje olie of puntje boter plakken kaas Doe de olie of boter in een koekenpan. Snijd de ui in stukken en fruit deze in de olie of boter. Voeg daarna de in stukken…
Lees meer

Crème brûlée met frambozen nagerecht voor 6 personen

Ingrediënten: - 1 vanillestokje opengesneden - 600 ml slagroom - 8 eidooiers -200 (150 g  50 g) gram suiker - 125 gram frambozen (garnering) - 4 topjes munt (garnering) - poedersuiker. Ovenvaste schaaltjes 6 stuks, ovenschaal, braadslede of bakplaat (min. ± 2 cm diep, aluminiumfolie en zeef Bereidingswijze: Schraap met de punt van een scherp…
Lees meer

Kruimelappeltaart

Ingrediënten voor de vulling:  - 1 kg appels (bijv. goudrenet of elstar) - 300 ml appelsap - 50 gram suiker - 30 gram custardpoeder Ingrediënten voor het kruimeldeeg: - 600 gram bloem - 300 gram rietsuiker - 1 zakje bakpoeder/ snufje zout - 300 gram boter - 3 eieren Bakplaat van ± 25 x 40…
Lees meer

Bosbessenmuffins

Ingrediënten ( ± 9 stuks): 200 gram bloem  ½ tl. zout 2 tl. bakpoeder 125 gram fijne kristalsuiker ½ tl. kaneel 75 ml. melk 75 ml. zonnebloemolie 1 ei 1 tl vanille-essence (of zakje vanillesuiker) 150 gram bosbessen (of blauwe bessen) evt. 1 el (riet)suiker Meng de bloem, het zout, bakpoeder, suiker en kaneel in…
Lees meer